Yksityisyyden suoja

Alla on lakisääteisiä tekstejä. Olemme pahoillamme, että ne ovat välillä hieman vaikeaselkoisia, mutta tässä kevyt tiivistelmä:

 • Keräämme ja tallennamme sinusta tietoja, jotka meille annat
 • Tallennamme evästeiden avuilla käyttäytymistäsi sivuillamme, jotta voimme parantaa kauppaamme
 • Jaamme tietoja kumppaneillemme, joita tarvitsemme tilauksen toimittamiseen (maksupalvelut, kuljetusliikkeet)
 • Mikäli teemme asiakaspalautekyselyitä tms emme ikinä anna tietojasi kolmansille osapuolille, vaikka toteuttaja saattaa ollakin joku muu


Tämä on Hiuksillesi.fi-palvelun päivitetty yksityisyydensuojakäytäntö, joka koskee kaikkia tämän sivuston ja/tai minkä tahansa Hiuksillesi.fi-sovelluksen, mukaan lukien Hiuksillesi.fi-sivuston matkapuhelin- ja tablettisovellukset ja kaikki sosiaalisen median tai muiden verkkosivustojen sovellukset (jäljempänä "Sovellus"), kautta annettavia tai kerättäviä tietoja. Sivustot, palvelut ja sovellukset tarjoaa Amelar Oy ("Toimittaja", “Hiuksillesi.fi” , "me" tai "meidän").

1. Tietojen kerääminen

Vastaanotamme ja tallennamme kaikki tiedot, jotka luovutat sivustossamme tai annat meille muilla tavoin (mukaan lukien minkä tahansa sovelluksen kautta annettavat tiedot). Näihin sisältyvät sellaiset tiedot, joiden avulla henkilöllisyytesi selvittäminen on mahdollista ("henkilökohtaiset tiedot").

Näitä tietoja ovat esimerkiksi:

 • etu- ja sukunimesi

 • puhelinnumerosi

 • postiosoitteesi

 • sähköpostiosoitteesi  

 • syntymäaikasi

 • laskutustietosi (kuten luottokortin numero, kortinhaltijan nimi ja vanhenemispäivämäärä)

Voimme myös pyytää tietoja palvelutoiveistasi. Voit jättää tiedot halutessasi antamatta, mutta yleensä suurinta osaa pyytämistämme tiedoista tarvitaan, jotta voit tehdä varauksen palvelumme kautta, rekisteröityä asiakkaaksi, osallistua kyselyihin, kilpailuihin tai arvontoihin, esittää kysymyksiä meille tai aloittaa muita toimia sivustollamme tai jonkin Sovelluksen avulla.

Kun teet tarjouspyynnön, varauksen tai suoritat maksun toisen henkilön tai yrityksen puolesta tällä verkkosivustolla tai jonkin Sovelluksen kautta, pyydämme kyseisen henkilön tai yrityksen tietoja ja toiveita. Pyydä kyseisiltä henkilöiltä lupa, ennen kuin luovutat heidän henkilökohtaisia tietojaan ja toiveitaan, koska heidän tietojaan voi tarkastella ja muuttaa vain sinun tilisi kautta.


1.1 Sosiaalisesta mediasta keräämämme tiedot

Jos käytät joitakin Hiuksillesi.fi-sivuston tai Toimittajan muiden palveluiden sosiaalisen median palveluja, joko sivustollamme tai sovelluksen kautta tai muutoin sosiaalisen mediapalvelun tarjoajan kautta, saatamme käyttää kyseisen sosiaalisen mediapalvelun tietoja palvelun käytäntöjen mukaisesti. Tarjoamme esimerkiksi mahdollisuuden rekisteröityä sivustoomme Facebook Connect -ominaisuuden tai Google+ Sign-In ominaisuuden avulla. Näitä ominaisuuksia käyttämällä voit rekisteröityä sivustoomme Facebook-tilisi tai Google-tilisi tietoja käyttämällä ilman, että sinun tarvitsee määrittää pakollisia tietoja manuaalisesti palvelussamme. Kun käytät sosiaalisen median ominaisuutta ja jos olet valinnut sen sisällyttämisen sosiaalisen median tiliisi, saatamme käsitellä tietojasi, kuten nimeäsi, profiilikuvaasi, sukupuoltasi, syntymäpäivääsi, sähköpostiosoitettasi, asuinkaupunkiasi tai -aluettasi tai muita tietoja, jotka olet määrittänyt saataville. Sinun ja ystäviesi yksityisyysasetusten mukaan voimme ehkä käyttää sosiaalisessa mediassa antamiasi tietoja omasta ja ystäviesi sijainnista ("Paikkatiedot"), jotta voimme tarjota sinua koskevia tietoja. Huomaa, että sosiaalinen mediapalvelu voi myös jakaa paikkatietojasi ystävillesi palveluun määrittämiesi yksityisyydensuoja-asetusten mukaisesti. Voimme myös käyttää sosiaalisen median tietoja sivustossa käyttämäsi Sovelluksen käytöstä.

1.2 Palveluidemme ulkopuolelta keräämämme tiedot

Saatamme myös ajoittain kerätä lain mukaisella toiminnalla sinua käsitteleviä henkilökohtaisia ja muita tietoja julkisista tietolähteistä,  yhteistyötahoiltamme, liikekumppaneiltamme tai muilta erillisiltä kolmansilta osapuolilta ja lisätä näitä tietoja tilitietoihimme. Saatamme saada esimerkiksi seuraavanlaisia tietoja: toimitus- ja osoitetietojen muutostietoja, ostohistoriatietoja ja väestötietoja. Automaattiset tiedot Keräämme automaattisesti joitakin tietokonettasi käsitteleviä tietoja, kun käyt tällä verkkosivustolla. Tallennamme muun muassa tiedon IP-osoitteestasi, selainohjelmistostasi (esimerkiksi Firefox, Safari tai Internet Explorer) ja verkkosivustosta, joka ohjaa sinut verkkosivustoomme. Voimme lisäksi kerätä tietoja muista toimistasi, kuten tarkastelemistasi palveluista ja tekemistäsi tarjouspyynnöistä tai varauksista. Näiden automaattisten tietojen keräämisen tarkoitus on auttaa mukauttamaan käyttöliittymääsi, auttamaan kehitystyössä ja estää petoksia.


2. Tietojen käyttäminen

Käytämme tärkeitä yhteystietoja sivustollamme tai Sovelluksen kautta tekemiesi ostosten tai lähettämiesi tarjouspyyntöjen, toimeksiantojen, maksujen ja palveluvarausten täyttämiseen. Muita sinua käsitteleviä tietoja käytämme seuraaviin yleisiin käyttötarkoituksiin, mikäli olet antanut siihen suostumuksen:

 • pyytämiesi tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseen

 • palveluvarauksen vahvistuksen ja päivitystietojen toimittamiseen

 • tilisi hallintaan (kuten laskujen käsittelemiseen ja ilmoitusten toimittamiseen)

 • yleiseen viestintään kanssasi

 • kysymyksiisi ja kommentteihisi vastaamiseen

 • tuotteidemme, palveluidemme, verkkosivustojemme ja Sovelluksiemme herättämän kiinnostuksen mittaamiseen sekä niiden parantamiseen

 • ilmoitusten lähettämiseen erikoistarjouksista sekä tuotteista tai palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua

 • verkkosivuston tai Sovelluksiemme käyttösi muunlaiseen mukauttamiseen

 • ristiriitojen ratkaisemiseen, maksujen keräämiseen ja ongelmien vianmääritykseen

 • mahdollisten kiellettyjen tai laittomien toimien estämiseen

 • mahdollisten maksullisten palveluiden laskuttamiseen

 • käyttöehtojemme valvomiseen ja muihin tietojen keräyshetkellä ilmoitettaviin tarkoituksiin.

2.1 Sähköpostiviestintä

Haluamme, että muuttopalveluihin liittyvien mahdollisuuksien hyödyntäminen on sinulle helppoa palvelumme avulla ja Sovelluksiemme kautta. Toteutamme tätä tavoitettamme esimerkiksi lähettämällä sinulle sähköpostiviestejä, joissa on tietoja sinua todennäköisesti kiinnostavista, eri palveluihin liittyvistä asioista, jos annat suostumuksen tällaisten markkinointiviestien lähettämiseen sinulle. Alueilla, joissa lainsäädäntö sitä edellyttää, noudatamme yleisiä markkinointikieltolistoja markkinointiviestien lähetyksessä.

Esimerkki: Jos haet muuttopalveluita tarjoavaa yritystä Tampereelta palvelumme kautta suoittamatta kuitenkaan toimenpidettä, saatamme ehkä lähettää sinulle sähköpostiviestin Tampereella saatavissa olevista tarjouksista ja uutuuksista. Huomaathan, että jokainen lähettämämme sähköpostiviesti sisältää mahdollisuuden lopettaa niiden vastaanottaminen.


3. Tietojen jakaminen


Muissa kuin alla mainituissa tilanteissa saat ilmoituksen, jos henkilökohtaisia tietojasi jaetaan kolmansille osapuolille, ja voit valita, haluatko estää kyseisten tietojen jakamisen. Voimme jakaa tietoja koostetussa ja nimettömässä muodossa kolmansille osapuolille, kuten mainostajille ja sijoittajille. Voimme esimerkiksi ilmoittaa mainostajillemme verkkosivustomme kävijämäärän tai suosituimmat palvelut. Tällaiset tiedot eivät sisällä henkilökohtaisia tietoja, ja niitä käytetään vain mielestämme käyttäjiä kiinnostavan sisällön ja palvelujen kehittämiseen.

Saatamme jakaa sinua käsitteleviä tietoja seuraavien tahojen kanssa sinun luvallasi:

 • Toimittajat, kuten palveluiden tarjoajat, kiinteistöjen omistajat, verkkokaupat, logistiikapalvelut ja muut tahot, joita käytämme toteuttamaan varaamasi palvelun. Tämä kuvaus koskee kaikkia kolmansien osapuolten toimittamia palveluita. Suosittelemme siksi, että tutustut kolmasien osapuolien yksityisyydensuojakäytäntöihin, joiden tuotteita ostat tai palveluita varaat tällä sivustolla tai jonkin Sovelluksemme kautta. Huomaathan, että toimittajat voivat niin ikään ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä pyytääkseen sinua koskevia lisätietoja, edistääkseen varauksesi tai tilauksesi käsittelyä tai vastatakseen lähettämääsi arvosteluun. Saatamme jakaa tietoja arvosteluista palvelujen toimittajillemme nimettöminä, emme paljasta arvostelijoiden nimiä tai yhteystietoja, mikäli arvostelija ei ole erikseen antanut siihen lupaa. Emme vastaa siitä, jos asiakkaamme pystyy päättelemään henkilöllisyytesi arvostelusi sisällöstä ja ottaa sinuun yhteyttä suoraan.

 • Itsenäiset toimittajat, jotka tarjoavat puolestamme palveluita tai toimintoja. Tällaisia palveluita ja toimintoja voivat olla esimerkiksi luottokorttitietojen käsittely, liiketoiminnan analysointi, asiakaspalvelu, markkinointi, kyselyiden ja arvontojen järjestäminen ja vilpillisen käytön estäminen. Saatamme myös myöntää itsenäisille toimittajille oikeuden kerätä tietoja puolestamme esimerkiksi verkkosivustojemme tai Sovelluksiemme toimintojen ylläpitämiseksi tai sinua varten räätälöityjen online-mainosten toimittamisen helpottamiseksi. Itsenäisillä toimittajilla on mahdollisuus käsitellä ja kerätä vain sellaisia tietoja, joita he tarvitsevat tehtäviensä suorittamiseen, eivätkä he saa jakaa tai käyttää näitä tietoja mitään muuta käyttötarkoitusta varten. Heitä velvoitetaan myös noudattamaan samoja tietosuojakäytäntöjä, joita mekin noudatamme. Huomaa, että tällaiset itsenäiset toimittajat saattavat toimia maissa, joissa henkilökohtaisille tiedoille ei tarjota samanlaista suojaa kuin kotimaassasi. Pyrimme kuitenkin suojaamaan kaikki sinulta keräämäsi henkilökohtaiset tietosi tiukkojen tietosuojastandardien mukaisesti.

 • Liikekumppanit, joiden kanssa voimme tarjota tuotteita tai palveluita yhteisesti tai joiden tuotteita tai palveluita voi olla tarjolla verkkosivustossamme tai Sovelluksiemme kautta. Kolmannen osapuolen mukanaolo pyytämässäsi tuotteessa tai palvelussa ilmenee siitä, että osapuolen nimi esiintyy joko yksin tai meidän nimemme kanssa. Jos päätät käyttää näitä valinnaisia palveluita, voimme jakaa sinua koskevia tietoja, myös henkilökohtaisia tietoja, näiden kumppanien kanssa. Huomaathan, että tällaiset kolmansien osapuolten liikekumppaneiden yksityisyydensuojakäytännöt eivät ole meidän hallinnassamme.

 • Meihin viittaavat sivustot: Jos olet siirtynyt tähän verkkosivustoon muusta sivustosta (esimerkiksi linkistä, jota olet napsauttanut toisessa sivustossa), voimme jakaa joitakin sinua koskevia tietoja meihin viittaavan verkkosivuston kanssa. Suosittelemme, että tutustut sinut tähän sivustoon siirtäneiden verkkosivustojen yksityisyydensuojakäytäntöihin.

 • Konserniimme kuuluvat yritykset. Jos emoyhtiöllämme ja sisaryrityksillämme on mahdollisuus käyttää tietojasi, ne käsittelevät tietoja tavalla, joka on vähintään yhtä rajoitettu kuin tässä yksityisyydensuojakäytännössä kuvattu tapa. Ne noudattavat myös mainosviestien siirtämistä koskevia sovellettavissa olevia lakeja ja antavat jokaisessa kaupallisessa sähköpostiviestissä vähintäänkin mahdollisuuden olla vastaanottamatta vastaavia viestejä tulevaisuudessa.

 • Sosiaalisen median toimittajat. Kun käytät määrättyjä Hotels.comin sosiaalisen median ominaisuuksia sivustomme tai Sovelluksiemme kautta, jaat tietoja kyseiselle sosiaaliselle mediapalvelulle (kuten Facebook) ja näin jakamiisi tietoihin sovelletaan tämän palvelun yksityisyydensuojakäytäntöjä (lisäksi voimme käyttää näitä tietoja sosiaalisen mediapalvelun kautta). Voit ehkä muuttaa sosiaalisen mediapalvelun yksityisyydensuoja-asetuksiasi.

Tietosi voidaan jakaa myös seuraavissa tilanteissa:

 • Kun haasteet, oikeuden määräykset tai muu oikeusprosessi niin edellyttää tai tietojen jakelu on tarpeen laillisten oikeuksiemme selvittämiseksi tai turvaamiseksi tai kanteilta suojautumiseksi tai kun lainsäädäntö muutoin niin edellyttää. Tällaisissa tapauksissa pidätämme oikeuden vedota käytettävissämme oleviin oikeudellisiin vastineisiin tai oikeuksiin tai olla vetoamatta niihin.

 • Kun jakelu on mielestämme tarpeen lainvastaisten tai epäiltyjen lainvastaisten toimien tutkimiseksi tai estämiseksi tai niihin reagoimiseksi tai yhtiömme tai tämän verkkosivustojen tai Sovelluksiemme, asiakkaidemme tai muiden tahojen oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi sekä palveluehtoihimme ja muihin sopimuksiimme liittyen.

 • Kun jakelu tapahtuu yritystransaktion, kuten jakautumisen, fuusion, sulautumisen tai myynnin tai epätodennäköisen konkurssin takia.


4. Omien tietojen muuttaminen ja tarkastelu

Mikäli olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, voit tarkistaa yhteystietosi ja muuttaa niitä tämän verkkosivuston Oma tili-osiossa. Voit myös sulkea oman tilisi ottamalla yhteyttä asiakaspalvelumme sähköpostiosoitteeseen. Huomaa, että jos suljet tilin, et voi enää kirjautua palveluumme tai käyttää mitään henkilökohtaisia tietojasi. Voit kuitenkin avata uuden tilin milloin tahansa.

Antamalla henkilökohtaisia tietojasi meille tämän verkkosivuston tai Sovelluksiemme kautta hyväksyt, että saatamme säilyttää tietosi. Saatamme jatkaa tiliisi liittyvien tietojen käsittelyä, jotta pystymme täyttämään liiketoimintatavoitteemme, täyttämään lainsäädännölliset velvoitteemme ja tekemään arkistointi- ja analyysitoimintoja. Käytämme tehokkaita teknisiä menetelmiä tilitietojen luvattoman käytön estämiseen.

Mikäli et ole rekisteröinyt tiliä palveluumme tai haluat ottaa yhteyttä liittyen tililtäsi puuttuviin henkilökohtaisiin tietoihisi, voit pyytää meitä tarkistamaan itseäsi koskevat henkilökohtaiset tiedot, poistamaan ne tai muuttamaan niitä lähettämällä sähköpostia jäljempänä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Voit pyytää meiltä myös sähköpostitse selvitystä siitä, miten tietojasi käsitellään, tai peruuttaa tämän yksityisyydensuojakäytännön hyväksyessäsi antamasi suostumuksen tietojesi käsittelemiseen lähettämällä viestin jäljempänä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

5. Sivustolla käytettävät evästeet ja muut tekniikat

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka lähetetään tietokoneellesi tai matkapuhelimeesi, kun vierailet verkkosivuilla. Niitä käytetään lähes kaikilla sivustoilla. Evästeet eivät tunnista sinua eivätkä ne ole haitallisia tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Sivustot, joissa käyt, käyttävät evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseen. Käytämme evästeitä sivustomme parantamiseen tarvittavien analytiikkatietojen hankkimiseen ja sinua kiinnostuksen kohteidesi keräämiseen, jotta voimme näyttää sinulle paremmin soveltuvia mainoksia ja tarjota mielestämme sinulle sopivia palveluita. Evästeiden avulla saamme tietää, mistä sivustomme toiminnoista olet kiinnostunut. Näin voimme tehdä sivustostamme mielenkiintoisemman ja tehokkaamman sinua varten seuraavalla käynnilläsi. Seuraamme mainontamme tehokkuutta ja sivustomme käyttötapoja evästeiden avulla. Myös eräät yhteistyökumppanimme käyttävät evästeitä näihin tarkoituksiin.

Lisätietoja meidän ja yhteistyökumppaniemme sivustoissamme käyttämistä evästeistä löytyy täältä. Mikäli sinulla on muuta kysyttävää evästeistä tai muista käyttämistämme tekniikoista, voit myös lähettää meille sähköpostia käyttämällä asiakastuki- ja palvelulomakettamme. Pyrimme auttamaan mahdollisuuksiemme mukaan.

6. Tietojen suojaaminen

Haluamme varmistaa, että voit käyttää tätä verkkosivustoa ja Sovelluksiamme huoletta matkajärjestelyissäsi, ja olemme sitoutuneet suojaamaan keräämämme tiedot. Mikään verkkosivusto tai sovellus ei voi taata turvallisuutta täysin varmasti, mutta käytämme asianmukaisia hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä suojausmenetelmiä antamiesi henkilökohtaisten tietojen turvaamiseen. Henkilökohtaiset tiedot on esimerkiksi rajattu vain valtuutettujen työntekijöiden käsiteltäväksi, ja he saavat käsitellä niitä vain sallituissa yritystarkoituksessa. Lisäksi käytämme salattuja yhteyksiä, kun välitämme tärkeitä henkilökohtaisia tietojasi oman järjestelmäsi ja järjestelmiemme välillä. Käytämme myös palomuureja ja tietomurtojen estojärjestelmiä, jotta luvattomat henkilöt eivät pääsisi käsiksi tietoihisi.

Tämä on julkiseen käyttöön tarkoitettu verkkosivusto eikä verkkosivuston tai minkään Sovelluksen kautta tarjota lapsille suunnattuja palveluja. Mikäli saamme tietoomme, että alle 18-vuotias henkilö on antanut meille henkilökohtaisia tietojaan ilman vanhempansa tai huoltajansa lupaa, poistamme tällaiset tiedot välittömästi.

7. Ulkoiset linkit

Jos tässä verkkosivustossa tai jossakin Sovelluksessa on linkkejä muihin sivustoihin, niin kyseiset sivustot eivät toimi tämän yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti. Suosittelemme tutustumaan tällaisten sivustojen yksityisyydensuojakäytäntöihin.

8. Henkilökohtaisten tietojen siirtäminen

Mikäli käytät verkkosivustoamme tai Sovelluksiamme muualla kuin Suomessa, ota huomioon, että tietosi voidaan siirtää ja tallentaa Suomeen ja käsitellä siellä, koska palvelimemme ja keskustietokantamme sijaitsevat Suomessa. Suomen ja muiden maiden tietosuojalainsäädäntö ja muu lainsäädäntö ei ehkä ole yhtä suojaava kuin omassa maassasi, mutta voit olla varma siitä, että pyrimme varmistamaan yksityisyydensuojasi. Palvelujemme käyttäminen on osoitus siitä, että hyväksyt tietojesi siirtämisen tiloihimme ja jakamisen kolmansille osapuolille tässä käytännössä kuvatuilla tavoilla.

9.  Muutokset

Tätä yksityisyydensuojakäytäntöä voidaan päivittää tulevaisuudessa. Yksityisyydensuojakäytäntöön tehdyistä merkittävistä muutoksista joko lähetetään sähköposti-ilmoitus antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai ilmoitetaan näkyvästi verkkosivustossamme ja/tai Sovelluksissamme.

Amelar Oy

[email protected]

Pohjoisranta 22 A 7

00170 Helsinki

Suomi

Tämä yksityisyydensuojalauseke on voimassa 10.02.2014 alkaen.